L3XuS Incepator

Data inscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 6
|
Trimis: 24/04/2008 21:48 Titlul subiectului: Glob in Photoshop |
|
|
1) Penru inceput trebuie sa facem un pattern pe care il vom folosi mai tarziu. Creati un document nou cu mărimile 60×60 pixeli, si fundalul transparent.
Selectati Pencil Tool, cu marimea 4px, nuanță alb, si desenati o linie pe marginea stanga a imaginii si alta in componentă de jos .
Mergeti la Edit->Define Pattern , si salvati pattern-ul. Acum puteti inchide imaginea. Nu este trebuință sa o salvati.
2) Deschideti un document nou cu dimensiunile 500×500 px, si setati culoarea principana negru. Creeati un layer nou, selectati Ellipse Tool, tineti apasat Shift si realizati un cerc.
3) Apasati click dreapta pe layerul cerc si selectati Blending Options. Puneti apoi urmatoarele setari pentru:
• Gradient Overlay (culoarea din stanga este #62b7f3 iar cea din dreapta #26499d )
• Inner Shadow
4) Creati un layer nou, apoi mergeti la Edit->Fill si puneti setarile din imaginea urmatoare. Pentru “Custom Pattern” selectati patternul pe care l-ati salvat anterior.
5) Copiati harta de aici:
Deschideti fisierul in Photoshop, desachideti imaginea cu harta copiata mai devreme, selectati Move Tool (V), tineti apasat click pe imaginea deschisa, si mutati layerul in cealalta imagine. Folositi Free Transform (T) pentru a micsora harta si pentru a o muta unde doriti.
6) Apasati Ctrl+Click pe imaginea corespunzatoare layerului cerc din paleta de layere, pentru a selecta cercul. Acum apasati click pe layerul cu harta pentru a lucra cu acesta.
7) Acum mergeti la Filter->Distort->Spherize, cu setarile:
• Amount: 100%
• Mode: Normal
8) Selectati layerul pe care ati fixat patternul anterior (al 2-lea layer din imaginea de mai sus), apoi apasati Ctrl+F pentru a utiliza din nou filtrul Spherize pe care l-am aplicat anterior. Pe urma, mutati acest layer deasupra layerului cu harta.
9) Mergeti la Select > Inverse, pentru a inversa selectia. Asigurati-va ca aveti selectat layerul cu patratele(cel pe care ati aplicat patternul anterior), apoi apasati Delete pentru a sterge tot ceea ce este in afara globului. Faceti acelasi lucru si pentru layerul harta.
10) Setati modul de imbinare al layerului harta in Color Dodge, iar pentru layerul Grid puneti modul de imbinare Overlay.
Sper ca va placut  _________________
 |
|