L3XuS Incepator

Data inscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 6
|
Trimis: 29/04/2008 16:58 Titlul subiectului: Minge de fotbal reala in Photoshop |
|
|
In acest tutorial vom invata cum sa realizam o minge de fotbal in Photoshop.
1) Deschide un document nou cu dimensiunile 800×600 px, si umple fundalul folosind o colorație gri.
2) Selecteaza Elliptical Marquee Tool, apoi realizeaza un cerc cu dimensiunile fixe 4,75 in * 4,75 in, ca in imaginea de mai jos.
3) Creeaza un layer nou, apoi umple selectia cu alb.
4) Mergi la Select > Modify > Contract, si pune valoarea 15 px.
5) Creeaza un layer nou, apoi mergi la Edit > Stroke, si pune setarile:
• Width: 15px
• Color: #000000
• Location: Outside
6) Selecteaza Elliptical Marquee Tool, realizeaza un cerc cu dimensiunile fixe 3,5 in * 3,5 in, apoi muta cercul deasupra marginii negre a mingii si apasa Delete. Repeta acest lucru de 3 ori.
7) Creeaza un layer nou, selecteaza Polygon Tool si realizeaza un poligon negru, ca in imaginea de mai jos.
8) Mergi la Edit > Trasnform > Warp, apoi transforma poligonul ca in imaginea de mai jos.
9) Apasa Ctrl+J de 2 ori pentru a face doua copii ale poligonului. Ordoneaza-le apoi ca in imaginea urmatoare.
10) Creeaza un layer nou, selecteaza Brush Tool, apoi cu o pensula cu mărimea 2 pixeli deseneaza linii ca in imaginea de mai jos. Pentru a duce o linie dreapta, apasa click intr-un punct, apoi tine apasat Shift si apasa click in alt punct. Cand ai terminat muta acest layer sub cele 3 layere cu poligoanele.
11) Aplica urmatoarele stiluri pentru layerul cu liniile:
Color Overlay (foloseste culoarea #eeeeee)
Bevel and Emboss
12) Acum e timpul sa creem o umbra pentru minge. Selecteaza Elliptical Marquee Tool, realizeaza o selectie ca in imaginea de mai jos, apoi umple-o cu negru. Apasa Ctrl+D pentru a deselecta tot, apoi mergi la Filter > Blur > Gaussian Blur si pune valoarea 3%. Schimba opacitatea acestui layer la 50%, apoi muta-l deasupra layerului Background.
13) Selecteaza toate layerele in afara de cel cu umbra si Background-ul (tine apasat Ctrl si apasa click pe fiecare layer care trebuie selectat), apoi apasa Ctrl+E pentru a le uni pe toate.
14) Sterge layerul Background, apoi deschide imaginea de mai jos in Photoshop, si pune-o sub toate celelalte layere. Foloseste Free Transform (Ctrl+T) pentru a mari acest layer. Pentru a salva imaginea apasa click dreapta pe ea, apoi selecteaza “Save image as”.
15) Selecteaza layerul minge, apoi din paleta de unelte alege Magic Wand Tool. Tine apasat Shift, apoi apasa click pe fiecare poligon închis la culoare al mingii. Mergi la Filter > Artistic > Plastic Wrap, si pune setarile de mai jos.
16) Apasa Ctrl+Click pe imaginea corespunzatoare layerului minge. Selecteaza Gradient Tool, apoi foloseste un gradient linear, negru spre transparent cu opacitatea 50% pentru a adauga umbra mingii, ca in imaginea de mai jos. Traseaza gradientul de jos in sus.
17) Mergi la Filter > Noise > Add noise, si pune setarile din imaginea urmatoare.
Acesta este rezultatul final (OPTIONAL, am mai adaugat un text si doua dreptunghiuri facute cu Rectangular Marquee Tool si colorate in întunecat pentru a da un aspect mai realistic) :
Sper ca va placut  _________________
 |
|